Virtueel verkenningsspel voor nieuwe medewerkers

SD Worx

SD Worx, de HR-dienstverlener met meer dan 50.000 klanten en 2.000 werknemers, verwelkomt nieuwe medewerkers steevast met een introductiedag. De waarden, de bedrijfscultuur en andere interessante info over de organisatie lichten ze die dag uitgebreid toe.

Als dynamisch HR-bedrijf wilde SD Worx die introductiedag een make-over geven. Meer interactie wilden ze, en dus schakelden ze De Facto Image Building in om na te denken over een spelconcept. We stelden hen twee pistes voor: een echt spelbord-met-dobbelsteen dat nieuwe medewerkers letterlijk alle hoeken van het hoofdkantoor zou laten zien, en een online spel dat hen virtueel op verkenning zou sturen.

De voorkeur ging uit naar het – tweetalige – online spel, dat je speelt in groepjes van vier à vijf mensen. Via het spel ontdekken nieuwe medewerkers vijf ruimten in de SD Worx-gebouwen, en leren ze evenveel bedrijfswaarden kennen aan de hand van telkens twintig meerkeuzevragen. Zo maken ze op een interactieve, speelse manier kennis met het bedrijf en de cultuur.

De Facto Image Building nam zowel het concept, het design, de fotografie en de volledige ontwikkeling van het online spel voor zijn rekening.

 

Credits

SDworx-Game SDworx-Game SDworx-Game SDworx-Game