Nieuwe vormgeving jaarverslag

CFE

Marine engineering, bagger- en milieuwerken, bouw, spoor- en wegeninfrastructuur, … het zijn maar enkele van de activiteiten van de Belgische groep CFE. Elke partij – van vastgoed tot multitechnieken en PPS-concessies – heeft zijn eigen specialiteit, maar eens per jaar werken ze samen aan hun jaarverslag.

Dat het bedrijf daarbij hulp kon gebruiken, was meteen duidelijk. En De Facto Image Building wilde die titanenklus graag op zich nemen. Zo vertrouwde CFE ons zowel de vormgeving als de coördinatie van hun jaarverslag toe.

We kozen voor een coherente aanpak: jaarverslag, corporate brochure en organigram goten we in een vouwfolder en in een booqi, telkens in drie talen. Ons designteam focuste zich honderd procent op de vormgeving, voor de tekstcorrecties deden we een beroep op InCopy.

Het logo van CFE kreeg daarbij alle aandacht, en de losse elementen ervan verwerkten we op elegante wijze in het ontwerp. Foto’s kregen de ruimte die ze verdienen, belangrijke info lichtten we uit en grafieken hertekenden we netjes naar ons design. Elke cover kreeg ook een eigen afwerking: soft touch lak voor de corporate brochure, opdikkende UV-lak voor de vouwfolder, cold foil voor het jaarverslag en een mooie glanslak voor de booqi. Onze manier om de eenheid en de verscheidenheid binnen de groep CFE te benadrukken.

Credits

CFE-overview
CFE-detail
CFE-detail
CFE-detail
CFE-detail
CFE-cover
CFE-detail