Krachtige employer branding campagne

Nespresso

Klasse, kwaliteit en een krachtige smaak. Dat is waar Nespresso voor staat. Die hoge kwaliteitseisen stelt het merk ook aan zijn medewerkers. Hen de allerbeste kandidaten helpen aantrekken, dat was dan ook de opdracht waarmee ze bij De Facto Image Building kwamen aankloppen.

Brainstorms over onze aanpak, het uitwerken van Benelux-gerichte marktstudies, de ontwikkeling van een uitgekiend stappenplan, een selectieve casting voor de professionele shoot van de campagnebeelden, …. Daarvoor gingen we graag bij Nespresso op de koffie. Het werd een intense samenwerking, met als resultaat: een sterke employer branding campagne.

De basis daarvan waren de Nespresso-medewerkers zelf. Om hen actief te betrekken in de campagne, organiseerden we een interne casting voor testimonials en ontwikkelden een gloednieuwe jobsite met extra aandacht voor usability, waarop we medewerkers en hun omgeving in de kijker zetten. Zo krijgen kandidaten een realistisch beeld van hun potentiële werkomgeving én van de echte mensen achter Nespresso. Gevolg: meer gerichte sollicitaties van sterke kandidaten die zich kunnen vinden in de bedrijfscultuur.

Credits

Nespresso-BOUTIQUE
Nespresso-CALLCENTER
Nespresso-Jobsite