Globale retail campagne ‘Connect the dots’

Avanade

Avanade is een joint-venture van Microsoft en Accenture en biedt een waaier van oplossingen aan bedrijven uit verschillende sectoren. Oplossingen die helpen om hun infrastructuur te optimaliseren, efficiënte Microsoft .NET applicaties te ontwikkelen en te integreren, samenwerking te bevorderen en het delen van informatie te verbeteren. Om data om te zetten in operationele inzichten en strategische bedrijfsoplossingen binnen de bestaande omgeving te ontwikkelen.

De oplossingen van Avanade steunen op sterk inzicht, innovatie en expertise en leiden ertoe dat bedrijven optimale resultaten realiseren, kosten verminderen en hun productiviteit verhogen.

In hun laatste campagne wilde Avanade focussen op de retail sector en hun ERP-systeem dat de verschillende aspecten binnen het retail proces met elkaar verbindt. Het computerprogramma connecteert alle business units, kanalen en afdelingen met elkaar, waardoor het bedrijf als één groot organisme functioneert. Zo kunnen brands bijvoorbeeld dankzij het ERP-systeem de bevoorradingen van verschillende winkels op elkaar afstemmen.

De Facto Image Building tekende het concept ‘Connect the dots’ uit en creëerde een volledige campagne in zes wereldtalen.

Binnen het campagnebeeld representeren de dots alle schakels binnen het retail proces. Wanneer de draad deze schakels met elkaar verbindt, verschijnt typografisch de campagneslogan en oplossing die Avanade biedt: ‘Connect the dots’. Het beeld toont niet alleen de complexiteit van het retail proces, maar ook wat de klant vandaag verwacht namelijk omni-channel informatie verzameld op één plaats.

Om deze globale campagne in goede banen te leiden, ontwikkelden we een handige, online toolkit per taal. Via een persoonlijke login kan ieder land vlot en snel brochures, online banners, e-mail footers, social media headers, postkaarten, … downloaden en aanpassen op maat.

Om de flexibiliteit van de campagne extra kracht bij te zetten, ontwierpen we het ‘Connect the dots’ font, dat eveneens beschikbaar is via de online toolkit. Op deze manier kan ieder land zijn eigen connected tekst maken.

In samenwerking met SEEQ goten we het ‘Connect the dots’ verhaal in een korte en bondige animatie. De animatiefilm wordt aangewend tijdens beurzen, presentaties en interne round-table sessies om het ERP-systeem op een vlotte en luchtige manier toe te lichten.

Credits

Avanade-CTD Avanade-Brochure-Mockup Avande-Font