Een restyling voor WTCB

WTCB

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf koos voor het antwoord van De Facto Image Building op hun vraag naar een restyling van hun logo en de ontwikkeling van een huisstijl die toepasbaar is op al hun verschillende communicatiedragers.

In nauwe samenwerking met het WTCB, werd gekozen om verder te werken met de meetkundige figuur van de dodecaëder, een regelmatig veelvlak met 12 vijfhoeken, doorheen de hele evolutie van het logo. Daarnaast werd ook de baseline met het nieuwe “Onderzoekt. Ontwikkelt. Informeert.” tot de zuivere essentie herleidt.

Codewoord van de make-over was “uitpuren”. Door middel van icoontjes werden de verschillende types leden en de voor hen respectievelijk bestemde informatie opgedeeld. Het is nu veel makkelijker om in een oogopslag te zien welke informatie op welke beroepscategorie betrekking heeft. Ook werd de veelheid aan communicatiedragers van WTCB herbekeken. Onder andere de nieuwsbrief en het jaarverslag werden herleid tot de essentie en in hetzelfde eigentijdse corporate identity jasje gestoken.

Credits

WTCB-logo WTCB-cover WTCB-icons