Illustratieve interne campagne

Nippon Shokubai

Nippon Shokubai is een Japans chemiebedrijf gevestigd in Antwerpen. Zij produceren superabsorberend polymeer, een stof die onder andere gebruikt wordt in wegwerpluiers. Het is dus mede dankzij hen dat wereldwijd babybilletjes droog blijven.

Nippon Shokubai is erg sterk in wat zij doen en om die sterkte ook intern draagkracht te geven, kreeg De Facto Image Building de opdracht om de interne communicatie te uniformiseren. We stelden een strategisch plan van aanpak op en creëerden unieke illustraties voor de 4 aandachtspunten binnen het groeiplan ‘Big results, require big ambitions’.

Voor Nippon Shokubai is iedere werknemer belangrijk. Iedere individuele inzet draagt bij tot een sterker bedrijf. Om dit idee extra draagkracht te geven, worden de iconen van de 4 aandachtspunten gevormd door de werknemers van Nippon Shokubai. De hoekige tekenstijl verwijst naar de roots van het bedrijf.

Deze illustraties vormen de leidraad binnen het interne communicatieplan waarvoor we in de toekomst nauw zullen samenwerken met Nippon Shokubai Europe.

Een eerste campagne binnen het interne communicatieplan is de ‘Veiligheid op de werkvloer’ campagne. In de inkomhal trekt een groot canvas met het veiligheidscharter op de aandacht. Nippon Shokubai Europe vraagt aan alle medewerkers dit charter te onderteken en zich persoonlijk in te zetten voor het ‘go for zero’ beleid. Als geheugensteuntje zetten we iedere maand een van de tien aandachtspunten in de kijker met behulp van wobblers en affiches.

Credits

Nippon-Screen
Nippon-Hart
Nippon-Euro
Nippon-PPT
Nippon-PPT