Een digitaal hoogstandje in Drupal

BEUC

De Europese consumentenorganisatie BEUC vertegenwoordigt en verdedigt de belangen van alle Europese consumenten. Gevestigd in Brussel fungeert ze als overkoepelende organisatie voor haar leden en publiceert zij Europese consumentenrapporten en artikels.

De Facto Image Building keerde de BEUC website binnenstebuiten en stippelde een uitgebreide digitale strategie van Discover en Explore uit. Discover focust op de first-time bezoekers, terwijl Explore aandacht heeft voor de verkenningsdrang van journalisten en lobbyisten.

Zowel gebruiker als gebruiksvriendelijkheid stonden centraal bij het bepalen van informatiearchitectuur, leesbaarheid, search usability, resultaatfilters, … De User Centered Design voor BEUC was een intens proces, dat zonder twijfel heeft geleid tot een betere gebruiksvriendelijkheid van het ontwerp.

Binnen UCD hebben we eenduidige en intuïtieve boomstructuren opgezet die de onderlinge relaties tussen de verschillende inhoudtypes dragen. Dit was cruciaal om alle content onderling te linken met de 8 prioriteiten van BEUC, die elk hun eigen kleurcode kregen.

De website is opgebouwd volgens een helder CMS-systeem in Drupal en past perfect binnen onze Open Source filosofie. De vrijheid die hiermee gepaard gaat is ontzettend belangrijk voor een organisatie zo groot als BEUC.

Via Sharepoint kan iedere aangesloten consumentenorganisatie zijn eigen member announcement aan de website toevoegen en linken aan de verschillende prioriteiten van BEUC. De Facto Image Building heeft ervoor gezorgd dat alle informatie en aanpassingen, binnen het Sharepoint systeem, automatisch gesynchroniseerd worden met de website. Door het gebruik van topics, die gelinkt zijn met de priorities op de website, komt alle input in een vingerknip op de juiste plek terecht.

De Facto Image Building leverde gedurende het hele proces professioneel advies op diverse vlakken en begeleidde de BEUC-leden bij hun eerste stappen binnen het nieuwe systeem.

Weloverwogen grafische en strategische keuzes geven de website een fris voorkomen, terwijl de combinatie van de Discover en Explore strategie voor een geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid zorgt. De homepage nodigt je uit om op ontdekking te gaan, terwijl de dieperliggende pagina’s je probleemloos op verkenning laten gaan.

Credits

BEUC-Mobile
BEUC-Mobile
BEUC-Website