Digitaal activiteitenrapport

Fedict

De Federale Overheidsdienst voor Informatie- en Communicatietechnologie, kortweg Fedict, helpt de dienstverlening van andere federale overheidsdiensten te verbeteren met vernieuwende ICT-toepassingen. Elk jaar publiceert de dienst een verslag van haar activiteiten, iets waar wij al twee jaar op rij onze schouders onder mochten zetten.

In plaats van een traditionele publicatie op papier koos Fedict twee jaar geleden voor een activiteitenrapport dat enkel nog in een eigentijdse digitale vorm zou verschijnen. Milieuvriendelijk, kostenbesparend, en helemaal op het lijf geschreven van een overheidsdienst voor ICT.

Fedict nam zelf de inhoud van het rapport onder de loep en herleidde de informatie tot de essentie, wij zorgden voor de vormgeving. Daarbij lieten onze designers zich inspireren door het logo van Fedict: een 3D-kubus die op een specifieke manier wordt weergegeven. Alle hoofdpunten, grafieken, diagrammen en illustraties zetten we zo om in isometrische infographics: informatieve illustraties waarin je de vorm van het logo herkent. Zo creëerden we een overzichtelijk geheel dat een complexe boodschap in één oogopslag duidelijk maakt. Die lijn trokken we ook door in het activiteitenrapport van het jaar nadien: een heldere vormgeving met een hedendaagse look, die de visie van deze moderne overheidsdienst perfect weerspiegelt.

Credits

Fedict-graphic Fedict-graphic
Fedict-graphic Fedict-graphic